top of page

Waarom je regelmatig een massage moet boeken.

Er is niks op de wereld zo heerlijk als het gevoel van een massage. Een moment waarop je even helemaal kunt ontspannen en de stress en gejaagdheid van het dagelijks leven achter je kunt laten. We weten dat massages natuurlijk veel gezondheidsvoordelen heeft, bij Rumah Zenang geloven wij dan ook dat het belangrijk is om regelmatig een massage te boeken zodat je preventief aan je gezondheid kan werken. In deze blog delen wij drie redenen waarom je regelmatig een massage moet boeken.


Het verminderd stress

Een massage kan bijdragen aan het verminderen van stress en spanning van het dagelijks leven. We leven in een gehaaste maatschappij waarbij we 24/7 onderdruk staan, hierdoor kan het zijn dat je spieren verkrampen en dat je meer cortisol(stresshormoon) aanmaakt. Het te veel aanmaken van cortisol en het continu onder druk/stress staan kan het immuunsysteem verzwakken, maar ook leiden tot angstgevoelens en slapeloosheid. Door aanrakingen van een massage wordt de hormoon oxytocine aangemaakt, oftewel het ‘knuffelhormoon’. Dit hormoon verlaagt het stressniveau waardoor je meer kan ontspannen.


Verbetert bloedcirculatie en vermindert spierpijn

Door de druk en beweging van de massage worden de bloedvaten in de huid gestimuleerd, dit kan leiden tot een betere doorbloeding en snellere afvoer van afvalstoffen. Door een betere afvoer van afvalstoffen kan dit een positief effect hebben waardoor je minder spierpijn kan ervaren. Het is belangrijk dat er niet te veel druk wordt gegeven tijdens de massage.


Een massage geeft meer rust in je hoofd

Door het masseren komt dus oxytocine vrij, het vrijkomen van dit hormoon zorgt ervoor dat je minder neerslachtig en onrustig voelt. Je krijgt hierdoor meer ‘ruimte’ in je hoofd waardoor je lichter en rustiger voelt. Massages worden vaak gezien als een luxe terwijl we eigenlijk massages regelmatig moeten boeken omdat ze bijdragen aan een beter welzijn. Een massage zorgt ervoor dat je energieker en positiever voelt. Kortom, door regelmatig een massage te boeken kan je meerdere gezondheidsvoordelen ervaren.


Bij Rumah Zenang bieden we verschillende soorten massages aan, namelijk een energetische massage en een stress relief massage. Voordat de behandeling start nemen we de tijd om samen te kijken waar je behoefte ligt en waar we op mogen focussen tijdens de massage. Onze massages zijn volledig gepersonaliseerd waardoor elke behandeling anders is. Wij zorgen ervoor dat je energie weer gaat stromen. Ben jij benieuwd naar onze massages? Boek dan gauw!


Massage

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page