top of page

Hoe vertragen ons kan helpen in het dagelijks leven.

In de huidige maatschappij van vandaag willen we zoveel en zo snel, zoals we in Nederland vaak zeggen ‘het liefst was gisteren alles al geregeld’. We willen zo graag voldoen aan alle verwachtingen en verplichtingen en toch blijft het voelen alsof we te kort schieten, niet alleen naar onszelf maar ook naar de buitenwereld. Hierdoor kunnen we een hoop stress ervaren. We worden overspoeld met informatie en verwachtingen en is iedereen constant bezig met het bereiken van hun doelen. We dwingen onszelf om sneller, beter en meer te doen. Maar wat als je even we stilstaan en vertragen?


Wat is eigenlijk ‘vertragen’?

Het woord zegt het al, het is het proces van het verminderen van je snelheid en het verminderen van de hoeveelheid taken die je aanpakt. Het is dus het tegenovergestelde van multitasken, je maakt dus de ruimte om je aandacht te richten op één taak per keer zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Door vertragen kun je betere keuzes maken die belangrijker zijn en er echt toe doen.


Hoe vertragen ons kan helpen in de tijd van nu

Als we vertragen kan het ons helpen om meer bewust te worden van de keuzes die we maken en de gevolgen die dit eventueel zou kunnen hebben. Door te vertragen, kunnen we beter prioriteiten stellen maar ook beter begrijpen waarom we bepaalde dingen doen. Als we door vertragen bewuster worden in het maken van onze keuzes kunnen we dus meer verantwoordelijke beslissingen nemen. Vertragen zorgt er ook voor dat je meer tijd kan besteden aan sociale interacties, hierdoor kun jij je meer verbonden voelen met jezelf en anderen.


Naast dat vertragen ons helpt in het maken van keuzes en sociale interacties kan het ook bijdragen tot een meer bewuste levensstijl. Je wordt namelijk bewuster van het gebruik van bepaalde middelen en wat het nou daadwerkelijk met je doet. Vertraging maakt je bewust van het leven en de kleine dingen die je doet, hierdoor maak jij je innerlijke wereld niet alleen beter, ook die daarbuiten. Wil jij meer vertragen? Boek dan gauw een behandeling bij Rumah Zenang.Vertragen


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page